Europa

De tentoonstelling Europa ZomerExpo 2019 vindt plaats in de zomermaanden van 2019, op diverse locaties van Museum De Fundatie in Zwolle en omgeving. De voorrondes zijn, zoals de planning er nu voor staat, in het voorjaar van 2019. Iedereen kan hier werk voor aanmelden.

Met steun van fondsen en collega-organisaties hopen we in het najaar 2018 te kunnen starten met de campagne. Kunstenaars kunnen zich vanaf oktober 2018 op deze website aanmelden voor de selectie van de tentoonstelling, de precieze startdatum wordt ruim van tevoren bekend gemaakt via de nieuwsbrief.
Nog geen abonnee? Meld je aan voor de nieuwsbrief rechts onderaan deze pagina.

Titel: Europa

Onder de tentoonstellingstitel Europa vragen wij kunstenaars werk te maken dat de diversiteit van de beeldende kunst op dit continent in beeld brengt. Europa omvat vele landen, elk met hun eigen rijke culturele geschiedenis. Wij hebben een tentoonstelling voor ogen die letterlijk en figuurlijk over grenzen heen gaat, die schuttingen slecht en gluren bij de buren mogelijk maakt. Om tegelijk de nationale verschillen en Europese factoren in cultureel opzicht aan de kaak te stellen. Waar eindigt het een en begint het ander? En is er eigenlijk iets ‘Europees’ aan de kunst uit Europa?

Bij toeval ontdekt

In aanloop naar Europa ZomerExpo 2019 maakt ArtWorlds een serendipische tour langs beeldende kunst in Europa. We zijn op zoek naar typisch Europese kunst, waar die vandaan komt en wie ‘m maakt. We doen kunstenaars en tentoonstellingen aan, zoeken verbanden en trekken lijnen uit het verleden naar de kunst van nu. Dit leggen we vast in een Tour d’Europe, om zo het script voor de komende editie van de ZomerExpo Biënnale te kunnen schrijven, kunstenaars op een spoor te brengen en te inspireren. Wil je ook een bijdrage leveren, in de vorm van een artikel of anderszins, dan nodigen wij je bij deze van harte uit.

Terug naar de top