Tour d’Europe

In aanloop naar Europa ZomerExpo 2019 maakt ArtWorlds een serendipische tour langs beeldende kunst in Europa. We zijn op zoek naar typisch Europese kunst, waar die vandaan komt en wie ‘m maakt.

Daarbij doen we kunstenaars en tentoonstellingen aan, zoeken verbanden en leggen lijnen uit het verleden naar de kunst van nu. Dit leggen we vast in een Tour d’Europe, om zo het script voor de komende editie van ZomerExpo te kunnen schrijven, je op een spoor te brengen en te inspireren.

NB Wil je ook een bijdrage leveren, in de vorm van een artikel of anderszins, dan nodigen wij je bij deze van harte uit. Stuur je bijdrage aan info@zomerexpo.nl

Klik op de links hieronder om naar de artikelen te gaan:

Liefde en strijd, Marina Abramović

Musée d’Orsay, over vooruitgang en de tand des tijds

Berthe Morisot – impressionist na 123 jaar in the picture >>

Modigliani – een romantische held uit de vorige eeuw >>

Arp verenigt beeld en betekenis >>

Magritte – de ‘gewone’ man die Georgette zo liefhad >>

Betoverd door Neo Rauch >>

Jan Fabre herovert de tijd >>

Museum No Hero in Delden >>

Het begin van Europa >>

Europa boven de Parnassus >>

Ultieme tips

Pieter Steinz heeft met zijn boek Made in Europe (Nieuw Amsterdam) een magnifiek naslagwerk voor ons nagelaten. ‘Aan de hand van 104 essays-in-pilvorm en evenzovele kleine “vignetten” maakt hij een rondreis langs de belangrijkste halteplaatsen van de Europese cultuur’. Ook verscheen recent een interessante documentaire gebaseerd op het boek De reis door Europa, met schrijver Dimitri Verhulst en prachtig researchwerk van Maarten Slagboom.

 

Terug naar de top