Kunstvormen

Quasimodo Bagage

ZomerExpo is een afspiegeling van alle hedendaagse beeldende media: schilderijen, tekeningen, films, animaties, 2D- en 3D-prints, mode-ontwerpen, sculpturen, foto’s, buitenbeelden, installaties, performances en maquettes. Te zien is hoe de grenzen tussen de kunstvormen steeds verder vervagen – veel kunstenaars combineren verschillende disciplines. Een korte toelichting.

Buitenkunst

Maximaal 25 buitenbeelden worden tijdens een speciale ‘buitenvoorronde’ gekozen en geëxposeerd in de omgeving van het museum. Buitenkunst is weerbestendige kunst, die geschikt is om gedurende een langere periode (max. 3 maanden) in de openlucht tentoongesteld te worden. Denk aan beelden van keramiek, beton, aluminium, polyester, staal of graniet, die graag een poosje in de museumtuin logeren. Lees hierover meer in ons reglement.

Buitenkunst Gemeentemuseum Den Haag

Buitenkunst tijdens ZomerExpo in de tuin van Gemeentemuseum Den Haag

Korte film en animatie

Een still uit de stop-motion animatie van Margriet Westerhof, te zien in ZomerExpo 2013 Aarde

Een still uit de stop-motion animatie van Margriet Westerhof, ZomerExpo 2013 Aarde

Korte films en animaties zijn inmiddels een vast onderdeel van de tentoonstelling. Dvd’s van de kunstwerken kunnen in de museumwinkel te koop worden aangeboden.

Maquettes en schaalmodellen

Het door zonne-energie verlichte "Van Gogh" fietspad van Studio Roosegaarde

Het door zonne-energie verlichte Van Gogh-fietspad van Studio Roosegaarde

Dat kunst, architectuur en wetenschap onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, bewijzen kunstenaars zoals Andreas Hetfeld, Studio Roosegaarde en DUS Architecten. ZomerExpo nodigt kunstenaars uit om mee te denken en vorm te geven aan deze ontwikkeling. Deelnemers kunnen maquettes en schaalmodellen inzenden van innovatieve kunstobjecten, maar ook van gebouwen, bruggen of andere objecten op schaal.

Werk in oplage

20140726_132121

Een goed verkopende prent

Werk in oplage (plat of ruimtelijk) houdt in dat van het originele kunstwerk een aantal afdrukken in hetzelfde materiaal bestaan: foto’s, grafiek of werken gegoten met een mal. De hoge oplage zorgt voor betaalbaarheid en maakt kunst bereikbaar voor een groter publiek, een ontwikkeling die we willen stimuleren. Werk in oplage biedt ook een mooie gelegenheid om ambachtelijke en moderne reproductietechnieken onder de aandacht te brengen.

Ambachten

juul-vernooij-in-tetterode-glass-studio

Kunstenaar Juul Vernooij blaast glas in Glass Studio Tetterode

Bronsgieters, glasblazers, keramisten… in Nederland werken veel  ambachtelijke kunstenaars. Zij zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan ZomerExpo.

Inspiratie:

Oud ambacht in nieuwe stijl Van Tetterode Glass Studio
Traditie maakt plaats voor innovatie sundaymorning@ekwc
Een maakbare toekomst 3D-Lab
Terug naar de basis Jólan van der Wiel, Cityscapes Gallery
Duurzaamheid kent geen tijd Bronsgieterij de Hooischuur
Uit het goede hout gesneden Gebouw 83, Spoorzone 013

 

Terug naar de top