FAQ

Staat je vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar info@zomerexpo.nl.

Algemeen

Aan welke eisen moet mijn kunstwerk voldoen?

De werken mogen tijdens de tentoonstelling in geen geval schade aan het publiek berokkenen. Alle voorwaarden en vereisten staan in het Reglement. Lees dit goed door voordat je je werk aanmeldt.

Hoe meld ik mijn werk aan?

De deelname aan Europa Zomerexpo 2019 verloopt in twee selectieronden. De deelname voor de eerste ronde, de digitale voorselectie, bedraagt €10 per kunstwerk. Je kunt je werk voor de digitale voorselectie alleen digitaal uploaden. Klik op Aanmelden in de menubalk en volg de instructies. Hoe het werkt, tref je hier.

Aanmelden

Hoe meld ik mijn werk aan?

De deelname aan Europa Zomerexpo 2019 verloopt in twee selectieronden. De deelname voor de eerste ronde, de digitale voorselectie, bedraagt €10 per kunstwerk. Je kunt je werk voor de digitale voorselectie alleen digitaal uploaden. Klik op Aanmelden in de menubalk en volg de instructies. Hoe het werkt, tref je hier.

Tot wanneer kan ik werk aanmelden voor Europa ZomerExpo 2019?

Aanmelden kan tot en met 15 maart 2019 via zomerexpo.nl.

Hoeveel werken mag ik aanmelden?

Er is geen limiet aan het aantal werken dat je kunt aanmelden.
Houd er rekening mee dat de kosten per werk voor de digitale voorselectie (de eerste ronde) €10 bedragen. Wordt een werk gekozen voor de ZomerExpo-Opstelling (de tweede ronde), dan betaal je €25 per werk.

Wat moet ik betalen om mee te doen?

Deelname aan de digitale voorselectie (de eerste keuzeronde) van Europa ZomerExpo 2019 kost  €10 per werk. Is je werk gekozen voor de ZomerExpo-Opstelling (de tweede keuzeronde), dan betaal je €25 per werk. De bedragen zijn inclusief 21% btw.

Hoe moet ik betalen?

Bij de aanmelding voor de digitale voorselectie betaal je via iDEAL (ook PayPal) of creditcard. Handmatige overschrijving of contant betalen zijn niet mogelijk. Bij deelname aan de ZomerExpo-Opstelling betaal je ter plaatse met pin. Ook dan worden overschrijvingen of contant geld niet geaccepteerd.

Aan welke eisen moet mijn kunstwerk voldoen?

De werken mogen tijdens de tentoonstelling in geen geval schade aan het publiek berokkenen. Alle voorwaarden en vereisten staan in het Reglement. Lees dit goed door voordat je je werk aanmeldt.

Ik heb al werk ingeschreven en betaald. Kan ik nog extra werk toevoegen?

Nee, in dat geval moet je de aanmeldprocedure opnieuw in. Gelukkig gaat dat snel en eenvoudig.

Kan ik ook op een andere manier betalen dan via internet?

Nee, dat is niet mogelijk. Je kunt voor de aanmelding van een werk bij de digitale voorselectie betalen via iDEAL (ook PayPal) of creditcard. Bij deelname aan de ZomerExpo-Opstelling betaal je ter plaatse met pin.

Kan ik meedoen onder een andere naam of pseudoniem?

Ja, dat kan. Je kunt bij de aanmelding van je werk een pseudoniem invullen. Het maakt niet uit, want je naam wordt niet getoond bij de jurering. Als je werk gekozen is voor de tentoonstelling kun je, als je dat wilt, onder pseudoniem exposeren.

Ik heb werk met een oplage. Wat is de minimale en maximale oplage?

De minimumoplage is 2, het maximaal aantal exemplaren is 250. Als je werk is gekozen voor de tentoonstelling geef je de oplage op. Je kunt de oplage tijdens de tentoonstelling niet meer wijzigen.

ZomerExpo-Opstelling

Kan iemand anders mijn werk meenemen naar de ZomerExpo-Opstelling?

Ja. Als je zelf niet in de gelegenheid bent om te gaan, kan iemand anders je werk komen brengen. Geef diegene wel je uitnodiging mee voor de ZomerExpo-Opstelling.

Is mijn werk verzekerd tijdens de ZomerExpo-Opstelling/Tentoonstelling?

Nee, het werk is niet verzekerd: niet tijdens de ZomerExpo-Opstelling, noch tijdens de tentoonstelling in Museum de Fundatie dan wel in of bij Kasteel het Nijenhuis. Wij adviseren je zelf een verzekering af te sluiten. Zie hiervoor ook ons Reglement.

Hoe worden installaties gepresenteerd tijdens de ZomerExpo-Opstelling?

Installaties worden gepresenteerd in een daarvoor bestemde ruimte. Installaties dienen binnen 30 minuten te worden opgebouwd door de kunstenaar zelf. Zie ook ons Reglement.

Hoe worden films etc. gepresenteerd?

Tijdens de ZomerExpo-Opstelling zijn een beamer, laptop en geluidsinstallatie aanwezig. Je neemt je film, animatie of mediakunst mee op een USB-stick. De jury bekijkt maximaal 2 minuten van het werk. Zie ook ons Reglement.

Jury en keuzeproces

Wie vormen de jury?

Een vakjury bestaande uit kunstprofessionals en een jury van diverse publieksgroepen kiezen tijdens de ZomerExpo-Opstelling via een verdeelsleutel 250 werken voor de tentoonstelling.

Wordt de jury vooraf bekendgemaakt?

Nee. Kunstenaar en jury zijn tijdens het keuzeproces anoniem voor elkaar.

Hoe wordt er gejureerd?

Alle juryleden kiezen individueel via een stemformulier, anoniem en zonder kennis van de maker.

Wanneer en hoe kom ik te weten of mijn werk is gekozen?

Uiterlijk 1 april 2019 ontvang je per mail bericht of je werk is gekozen voor de tweede keuzeronde, de ZomerExpo-Opstelling in Amsterdam of (als je buitenkunst hebt aangemeld) in Heino/Wijhe.

Op 7 april 2019 na de ZomerExpo-Opstelling in Heino/Wijhe, en/of op 20 of 21 april 2019, na de ZomerExpo-Opstelling in Amsterdam, hoor je bij het ophalen van je werk of je werk is gekozen voor de tentoonstelling in Museum de Fundatie.

Kan ik bezwaar maken als mijn werk niet wordt gekozen?

Nee. Over de keuze van de jury gaan we niet in discussie en voeren we geen correspondentie.

Buitenkunst

Wat is buitenkunst?

Weerbestendige kunst, die gemaakt en/of geschikt is om buiten tentoongesteld te worden. Lees hierover meer in ons reglement.

Waar wordt de buitenkunst tentoongesteld?

Op het kasteelterrein en in de (slot)gracht van Kasteel het Nijenhuis in Heino-Wijhe.

Ik wil graag buitenkunst aanmelden. Hoe doe ik dat?

Door bij de digitale voorselectie bij het uploaden van je afbeelding achter de titel van het werk ‘ – BUITENKUNST’ te vermelden.

Ik wil zowel buitenkunst als binnenkunst aanmelden. Kan dit bij dezelfde ZomerExpo-Opstelling?

Nee. De ZomerExpo-Opstelling in Heino-Wijhe is uitsluitend voor buitenkunst. De ZomerExpo-Opstelling in Amsterdam bedoeld voor kunst op zaal, in het museum. Als je werk uploadt voor de digitale voorselectie en het betreft buitenkunstwerk, verzoeken wij je achter de titel ‘ – BUITENKUNST’ te vermelden.

Hoe wordt buitenkunst gejureerd?

Net als bij de reguliere voorrondes hoor je direct na de juryronde of je werk gekozen is voor de tentoonstelling.

Mijn buitenwerk is gekozen voor de tentoonstelling. Wat nu?

Gefeliciteerd! Na registratie laat je het werk achter bij het kasteel.

Tentoonstelling

Wanneer en waar is Europa ZomerExpo 2019 te zien?

De tentoonstelling Europa ZomerExpo 2019  is te zien van 25 mei tot en met 1 september 2019 op twee hoofdlocaties: Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino-Wijhe.

De gekozen werken zijn op uiteenlopende plekken opgesteld. Het publiek kijkt kunst in de lichte, weidse museumruimten in Zwolle, in de intieme, karakteristieke zalen van het kasteel, in de Orangerie ernaast en over het hele kasteelterrein.

Hoeveel bezoekers trekt de ZomerExpo?

Water ZomerExpo 2017 in Museum de Fundatie trok 70.000 bezoekers.

Mijn werk is gekozen voor de tentoonstelling, maar ik wil het niet verkopen. Kan dat?

Nee. Alle werken van de ZomerExpo die te zien zijn in het museum zijn te koop. Lees hiervoor ons reglement.

Worden er veel werken verkocht?

Ja, aardig wat. Ruim een op de vijf werken is in de afgelopen editie tijdens de tentoonstelling in Museum de Fundatie verkocht.

Hoe weet ik of mijn werk verkocht is?

Zodra je een envelop van ArtWorlds ontvangt met een ingevuld Verkoopcontract en begeleidende brief. De organisatie verstuurt eens in de drie weken bericht aan alle kunstenaars van wie werk is verkocht.

Hoeveel commissie krijgt ArtWorlds per verkocht werk?

ArtWorlds ontvangt 30% commissie per verkocht werk. Bijvoorbeeld: bij de verkoop van een werk van €1000,- ontvangt ArtWorlds €300,-.

Terug naar de top