Zomerexpo 2015 Woest

Gemeentemuseum Den Haag
11 juli tot en met 20 september 2015

zomerexpo-woest

ZomerExpo vierde feest met Woest: de vijfde editie van een project dat de kunstbeoefening in de volle breedte laat zien. 


Woest

Het toepasselijke, ontvankelijke en ontregelende thema van de jubileumeditie was Woest. Een aantal woeste werken uit de collectie van het Gemeentemuseum werd samen met de selectie van ZomerExpo tentoongesteld.

Groningen, Tilburg, Amsterdam en Den Haag

In april vonden de voorrondes plaats op vier verschillende locaties, waaronder de speciale keuzedag in Den Haag voor buitenkunst.

BankGiro Loterij – ZomerExpo prijzen

Met steun van de BankGiro Loterij maakten alle deelnemende kunstenaars aan de tentoonstelling Woest in het Gemeentemuseum Den Haag kans op een drietal prijzen. De Publieksprijs van €5000,-, de Museumprijs van €3500,- die werd gekozen door de directeur en conservatoren van het museum en een Oplageprijs. Foto’s, prints of sculpturen met een oplage maakten kans op een prijs van €2500,-. Met deze prijzen willen we kunstenaars ondersteunen in hun beroepspraktijk. Klik hier voor de winnaars.

Salons

Een schaduwjury koos tijdens de voorrondes werken voor de Salons. De drie parallelle tentoonstellingen vonden plaats in galeries en musea in aanloop naar de ZomerExpo.

18 seconden Woest

Bekende Nederlanders gaven in 18 seconden hun visie op het thema van Zomerexpo 2015. Hoe woest kan het zijn?

 

ZomerExpo 2015 Woest was een project van ArtWorlds en het Gemeentemuseum Den Haag en werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van VSBfonds, Fonds 1818, Fonds voor Cultuurparticipatie en de BankGiro Loterij.
aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top