Tentoonstellingslocaties

Buiten_2kasteel-projectplan

De tentoonstelling Water ZomerExpo 2017 vindt plaats op twee hoofdlocaties: Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino-Wijhe. De gekozen werken zijn op diverse plekken te zien. Het publiek kijkt kunst in de lichte, weidse museumruimten van de Koepelzaal, in de intieme, karakteristieke zalen van het kasteel, in de Orangerie ernaast, over het hele kasteelterrein én in de (slot)gracht.

De tweedimensionale werken worden aan de wanden van kasteel en Koepelzaal gepresenteerd in traditionele ‘Salon-hanging’: naast en boven elkaar.

B. Perat, Vernissage au salon, Parijs 1866


Klik op een locatie voor beeld en meer informatie:

Museum de Fundatie

Uitzicht vanuit de Koepelzaal

Kasteel het Nijenhuis – Begane grond

Eetkamer

Kasteel het Nijenhuis – Eerste etage

Engeltjeskabinet

Kasteel het Nijenhuis – Buiten

9V7A2801

De gevarieerde en samenhangende presentaties zijn inhoudelijk en fysiek ingebed in de museale collectie. De Koepel in Zwolle worden ingericht op basis van gekozen, themagerelateerde collectiestukken. De kamers van het kasteel en het omringende landschap hebben hun eigen specifieke karakter door historie en ligging. Daar gaat de tentoonstelling een wisselwerking aan met de klassieke omgeving en met ‘waterwerken’ van onder meer Jan Cremer, David Bade, Paul Citroen en Piet Mondriaan. De kasteeltuinen- en waters vormen, met veel buitenbeelden, een vrijplaats voor de kunst.

Terug naar de top