Europa ZomerExpo 2019 van 25 mei t/m 1 september in Museum de Fundatie

Willy van der Beek, Europa en de stier, een mythe, Europa ZomerExpo 2019

Europa is het onderwerp van de zevende editie van ArtWorlds’ ZomerExpo. Europa staat ter discussie. Het is een werelddeel in verwarring, waar je wel of juist niet bij wilt horen. Met het oog op de Europese verkiezingen bleek het juist nu interessant om kunstenaars uit te nodigen hier in alle vrijheid iets van te vinden. Het resultaat is verbluffend.

Van propagandistisch tot uitgesproken kritisch, van arcadisch en tot gruwelijk. Kunstenaars stuurden massaal werk in, maar liefst 3200 digitale aanmeldingen in alle mogelijke media: schilderijen, tekeningen, films, video’s, animaties, 2D- en 3D-prints, modeontwerpen, sculpturen, foto’s, buitenbeelden, installaties, performances, maquettes…

Het keuzeproces verliep in twee ronden. Tijdens de digitale voorselectie kozen regiojury’s uit alle aanmeldingen 1.000 werken. Deze zijn gepresenteerd in het industriële decor van de Amsterdamse Van Gendthallen, waar de gecombineerde vak-, junior- en publieksjury op 15-16-17 april de werken voor de tentoonstelling koos. Voor buitenkunst was er een opstellingsdag op 7 april bij Kasteel het Nijenhuis.

De gezamenlijke keuze van 250 werken vormt Europa ZomerExpo 2019, parallel te zien van 25 mei t/m 1 september in de Wolk van Museum de Fundatie aan de Blijmarkt in Zwolle, en in en om Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. Eenieder kan meepraten over het onderwerp tijdens de activiteiten rondom de tentoonstelling.

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top