Hoe het werkt

De deelname aan Europa Zomerexpo 2019 verloopt in twee selectieronden. Deelname aan de eerste ronde, de digitale voorselectie, is €10 per kunstwerk. Je kunt van je werk voor de eerste ronde alleen digitale afbeeldingen uploaden via deze website.

Iedereen die kunst maakt, kan één of meer kunstwerken aanmelden voor de digitale voorselectie van Europa ZomerExpo 2019, te zien van 25 mei t/m 1 september in Museum de Fundatie in Zwolle en Heino/Wijhe. 

Een kunstwerk aanmelden:

 1. Klik op Aanmelden in de menubalk en vul je persoonsgegevens in.
 2. Klik op ‘Volgende’ als alle gegevens zijn ingevuld.
 3. Klik op ‘Voeg kunstwerk toe’.
 4. Vul de gegevens van het kunstwerk in.
 5. Als je buitenkunst uploadt voor de digitale voorselectie, verzoeken wij je achter de titel ‘BUITENKUNST’ te vermelden.
 6. Je uploadt per kunstwerk 1 afbeelding van het gehele werk. Tips voor het fotograferen van je werk vind je hier.
 7. Bij ruimtelijk werk kun je maximaal 2 overzichtsfoto’s extra uploaden. Let op: deze extra afbeelding bekijkt de jury alleen bij ruimtelijk werk.
 8. Upload alleen jpg- of png-bestanden, van maximaal 3 MB. Dit geldt ook als je fotowerk aanmeldt.
 9. Heb je een film of animatie, upload dan 1 screenshot als afbeelding, vink het vakje aan en vul de link naar de video in.
 10. Klik vervolgens op ‘Voeg toe’, rechtsonder.
 11. Controleer alle gegevens en klik op ‘Volgende’
 12. Lees eerst de algemene voorwaarden, vink ‘Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden’ aan.
 13. Kies vervolgens je betaalmethode, liefst iDEAL, en reken af.
 14. Je ontvangt per mail een betalingsbevestiging met de gegevens van je aanmelding.

Zodra de betaling is geaccepteerd, doet het werk mee aan de voorselectie.

Je kunt werk aanmelden tot en met 15 maart 2019. Daarna gaan de regiojury’s een keuze maken.

Uiterlijk 1 april 2019 ontvang je per mail bericht of je werk is gekozen voor de tweede selectieronde, de ZomerExpo-Opstelling in Amsterdam of (als je buitenkunst hebt aangemeld) in Heino/Wijhe.

Hoe gaat het verder?

In maart 2019 kiezen de regiojury’s ‒ bestaande uit curatoren, galeriehouders, journalisten en kunstenaars ‒ uit alle ingezonden digitale werken anoniem maximaal 1000 werken.

Is je werk niet geselecteerd, dan verwijderen wij de fotobestanden per omgaande uit onze systemen. Informatie hierover tref je in onze privacyverklaring.

Wat als mijn werk gekozen is?

De gekozen werken voor de zalen van het museum worden gepresenteerd tijdens de grote ZomerExpo-Opstelling, die plaatsvindt in de week van 13 t/m 19 april 2019 in de Van Gendthallen in Amsterdam. Een professionele jury, een juniorjury én een publieksjury kiezen daar via een verdeelsleutel de werken voor de tentoonstelling Europa ZomerExpo 2019. Op 20 of 21 april kun je je werk weer ophalen.

Is het gekozen werk buitenkunst?

Is je werk in de eerste ronde geselecteerd, dan wordt je per mail uitgenodigd om het werk te presenteren op zondag 7 april 2019 tijdens de ZomerExpo-Opstelling voor buitenkunst, op het terrein van Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. Nog diezelfde dag weet je of je werk is gekozen voor de tentoonstelling. In dat geval blijft het achter op de locatie.

De kosten voor de 2e ronde (deelname aan de ZomerExpo-Opstelling) bedragen € 25 per werk. Wij vragen je dit bedrag ter plekke via pinbetaling te voldoen bij de aflevering van je werk op 7, 13 of 14 april 2019.

Heb je nog vragen, bekijk dan onze veelgestelde vragen of stuur een mail.

Klik hier om je aan te melden.

Terug naar de top