Steun

ArtWorlds is een presentatie-instelling zonder muren, opgericht om ZomerExpo te organiseren. Het succesvolle programma heeft een groot draagvlak en maakt kunst bereikbaar én bespreekbaar voor zoveel mogelijk mensen. Op diverse niveaus streeft ArtWorlds naar meerstemmigheid en inclusie, zowel op het vlak van etniciteit en gender als laaggeletterdheid en niet-ingewijd zijn in de kunst(wereld).

Patrick Meijboom- Dutch Tableau, Tussen eb en vloed (ZomerExpo 2017)

Om meer bewustzijn te creëren voor deze issues en om onze missie te bevorderen, bieden we met ZomerExpo tevens een platform voor kennisuitwisseling en discussie via themabijeenkomsten, workshops en activiteiten. Deelnemers, partners, kunstenaars én publiek maken het inclusieve programma ZomerExpo samen mogelijk.

Vanaf 2017 is ZomerExpo een biënnale geworden en vindt de tentoonstelling plaats in Museum de Fundatie. Elke editie wordt mogelijk gemaakt door deelnamegelden van kunstenaars, verkoop van kunstwerken (30%-regeling) en publicaties, bijdragen van onze partners en subsidie en donaties van overheidsfondsen en particuliere fondsen (zie onderstaand overzicht).

Steun ZomerExpo

Omdat structurele subsidie ontbreekt, kan ArtWorlds de belofte dat ZomerExpo een traditie is niet vanzelfsprekend waarmaken. We zijn de fondsen zeer dankbaar voor hun tot nu toe niet aflatende steun en vertrouwen. Toch zou het beter zijn wanneer we ook financiële steun buiten de gebaande subsidiepaden krijgen – naast een groter maatschappelijk draagvlak en meer betrokkenheid van ondernemers en particulieren.

We zijn op zoek naar bedrijven en personen die zich aangesproken voelen door onze missie om een schakel te kunnen zijn tussen kunstenaars, publiek en musea, werelden met uiteenlopende achtergronden die we met elkaar willen verbinden. Om ZomerExpo mogelijk te maken, vragen we je om naar betrokkenheid en vermogen bij te dragen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Vriend van ZomerExpo (particulier)

Als particulier kun je vriend worden van ZomerExpo door jaarlijks € 100 bij te dragen aan het programma. Hiervoor krijg je een Vrienden-kaart met een aantal privileges, te weten:

  • Gratis toegang tot alle publieksactiviteiten van ArtWorlds, zoals lezingen, symposia en de ZomerExpo-opening én -afsluiting;
  • 10 % korting op de aanschaf van een kunstwerk tijdens de tentoonstelling;
  • Gratis een 2e werk aanmelden bij deelname aan een ZomerExpo-opstelling.

Sponsor van ZomerExpo (bedrijven en organisaties)

ZomerExpo biedt mooie kansen om de creativiteit in je bedrijf of organisatie te stimuleren. Sponsoring van het programma ZomerExpo begint bij een bedrag van € 2.500 per jaar.
Aan sponsors bieden wij (in overleg) diverse aantrekkelijke tegenprestaties, zoals:

  • Naams- en logovermelding op zomerexpo.nl en in het colofon van de tentoonstelling;
  • Uitnodiging voor de feestelijke opening en afsluiting van ZomerExpo;
  • Een speciale rondleiding door de tentoonstelling (samen met alle andere sponsoren en subsidieverstrekkers);
  • Mogelijkheden tot deelname in groepsverband aan activiteiten (bv. workshops) voor medewerkers van de organisatie.

Wil je vriend of sponsor worden? Wij gaan graag met je in gesprek. Stuur een mail naar artworlds@zomerexpo.nl.

ANBI in aanvraag

ArtWorlds heeft momenteel een aanvraag lopen voor de ANBI-status, om schenkingen zowel voor bedrijven als particulieren belastingtechnisch aantrekkelijker te maken. Zodra hierover meer bekend is, melden we dit op deze pagina.

 

Terug naar de top