Klimaat

Klimaat is het thema van de achtste editie van ZomerExpo, een tentoonstelling samengesteld door open inschrijving en anonieme keuze. Binnenkort start op deze website de online-inschrijving voor deelname aan Klimaat ZomerExpo 2022 in Museum de Fundatie.

Het klimaat verandert. Heftige regenbuien, overstromingen en tropische temperaturen zijn het nieuws van de dag. Klimaatverandering raakt mens, natuur en milieu. Planten en diersoorten dreigen uit te sterven uit, de ijskappen smelten en de zeespiegel stijgt. Het weer wordt extremer, hoe gaan we daarmee om?

Stof tot nadenken voor creatieve geesten. We zijn heel nieuwsgierig en kijken uit naar een stroom aan ongekende ideeën, bijzondere alternatieven en pakkende beelden.

Want hoe de tentoonstelling over klimaat er straks in 2022 uit kan gaan zien, bepalen makers zoals jij.

Uit de online selectie worden de werken gekozen die deel kunnen nemen aan een tweede selectieronde die in het voorjaar van 2022 plaatsvindt. De finale tentoonstelling met de gekozen werken is in de zomermaanden te zien in Museum de Fundatie, op de locaties in Zwolle en Heino/Wijhe.

 

Bovenstaande afbeelding is een fragment uit De denker van Marc Olthoff (Europa ZomerExpo 2019)

Terug naar de top