Klimaat

Wij hopen, met steun van onze partners, subsidiënten en sponsoren, in november 2020 de inschrijving te kunnen openen voor Klimaat ZomerExpo 2021 in Museum de Fundatie.

Klimaat is het thema van deze tentoonstelling met 250 binnen- en buitenkunstwerken, samengesteld door open inschrijving en anonieme keuze, die in de zomermaanden juni, juli en augustus zal plaatsvinden in Museum de Fundatie, op de locaties in Zwolle en Heino/Wijhe. 

Klimaat kun je op heel veel manieren benaderen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Kunstklimaat: een gunstig kunstklimaat biedt opleidingen, expositiemogelijkheden, werkruimten en een goede afzetmarkt. Maar dat is niet voldoende. Openheid van geest en financiële mogelijkheden zijn voorwaarden om talenten te ontplooien. In het vrije Nederland wordt veel kunst gemaakt en getoond. Je zou kunnen zeggen dat we een topklimaat hebben. Vind jij dat ook? Wat is jouw ideale kunstklimaat? En kan een kunstklimaat ook contraproductief werken?
  • Klimaatverandering: de aarde warmt op. Dat zien en voelen we. Kunstenaars buigen zich over deze kwestie, brengen de effecten van de verandering in beeld, doen onderzoek en komen met oplossingen. Hoe ervaar jij de klimaatverandering en heb je een plan?
  • Duurzame kunst? Wat betekent dat voor jou? Kunst van duurzaam materiaal? Of kunst die over duurzaamheid gaat? Hoe ziet duurzame kunst eruit?

Kortom, stof tot nadenken voor creatieve geesten. We zijn heel nieuwsgierig en kijken uit naar een stroom aan ongekende ideeën, fantasierijke werken, bijzondere alternatieven.

Want hoe de tentoonstelling over klimaat er straks uitziet, bepalen makers zoals jij.

 

Bovenstaande afbeelding is een fragment uit De denker van Marc Olthoff (Europa ZomerExpo 2019)

Terug naar de top