Publieksprogramma Water ZomerExpo 2017

Tref-de-kunstenaar-op-zaal is een bekende én beproefde activiteit van ArtWorlds. Ook dit jaar lopen in de tentoonstelling kunstenaars vrij rond: in de zalen van de Wolk in Zwolle en in en om Kasteel het Nijenhuis, op de zaterdagen 1 juli (kasteel) en 15 juli (museum). Grijp je kans en spreek er een aan!

Bezoekers vuren hun vragen af, de makers vertellen vol vuur over hun werk en aansluitend is er een rondleiding door de tentoonstelling en/of een lezing dan wel viewing in het Auditorium.

Op zaterdag 1 juli gaat bovendien Hans Janssen (schrijver van de nieuwe biografie Piet Mondriaan, een nieuwe kunst voor een ongekend leven, en conservator moderne kunst Gemeentemuseum Den Haag) in gesprek met de deelnemende kunstenaars.

In een informele setting wordt gesproken over de invloed van de Stijl op hedendaagse kunst. Over hoe abstractie ook in het huidige werk nog een bijzondere ontdekking is. Kunstenaars kunnen frappante overeenkomsten en universele gedachten over composities uitwisselen met deze schrijver en kunsthistoricus die het leven en het werk van de schilder Mondriaan op de voet heeft gevolgd, diens schilderijen tot op de draad heeft bestudeerd en zich tot op de dag van vandaag afvraagt wat schilderkunst bij mensen teweegbrengt.

Afbeeldingsresultaat voor piet mondriaan

Piet Mondriaan, Oostzijdse molen bij avond, 1907-1908, olieverf op doek


Wouter van Gils, De Spreekstoel, 2017, olieverf op doek (te zien in Kasteel het Nijenhuis, collectie Water ZomerExpo 2017)


Programma Zaterdag juli 1 juli: Kasteel het Nijenhuis, Heino/Wijhe

  • 14:00-15.00 uur, kunstenaars bij hun werk: Bert Rene Brinkman, Jeroen van de Brug, Lies Goemans, Monique van den Hout, Judith Heinsohn, Jos Wilcke, Marina Pronk, Berend Wijers en Peter Rijke van CAKtwo, Femke van Os, E.S.H. Eline Jansen, Ellen van der Wiel, Elly de Jong, Gerwald Jens Radsma, Zjkln, Pieter van Eck, Laura van Eik, Anneliet van Beelen, Gea van Eck, Frans de Winter, Casper Le Fevre en Marjan Veltkamp.
  • 15.00-16.00 uur : Hans Janssen in gesprek met de kunstenaars van Water

Overige Tref-de-kunstenaar-op-zaal-dagen:

15 juli: Wolk Museum de Fundatie, Zwolle

O, en lijkt het je leuk om voor een middag zelf zo’n loslopende kunstenaar te zijn?

Geef je dan op via info@zomerexpo.nl, o.v.v. je gegevens en de datum waarop je aanwezig bent.

Terug naar de top