Opwarmertje ZomerExpo: Salon des Refusés

ZomerExpo keek mee over de schouders van de jury bij de voorronde in de Eusebiuskerk en koos zestien werken die de jury de revue liet passeren. Deze kunstwerken worden getoond in de Salon des Refusés, ook wel de “Salon van de geweigerden”.

Luuk van Geffen, Wethouder Cultuur van de gemeente Arnhem, opende de tentoonstelling in de Raadskapel en bracht een toost uit. Hij noemde de opzet van de ZomerExpo “geweldig” en beloofde deze zomer een kijkje te gaan nemen in het Gemeentemuseum Den Haag. “Als de ‘geweigerde’ werken al zo sprekend zijn, belooft dat veel goeds voor de expositie.”

Voordat het zover is, kunnen geïnteresseerden alvast een bezoek brengen aan de Salon des Refusés in de Eusebiuskerk tot en met 23 april. De kunstwerken komen schitterend tot hun recht door het licht van de kerkramen. De tentoonstelling heeft daardoor een mooie sfeer.

Van Geffen refereerde in zijn speech terug naar de allereerste Salon des Refusés, die in 1863 in Parijs plaatsvond. Werken van Manet, Whistler en Cézanne behoorden in die tijd tot de categorie die niet werd toegelaten tot de prestigieuze Salon des Indépendents. De Salon des Refusés ontwikkelde zich van alternatief tot een instituut. De geweigerde werken van toen hangen in de meest prominente musea van nu. De deelnemers van onze Salon staan misschien ook aan de start van een veelbelovende toekomst. We nodigen het publiek uit om hier zelf een mening over te vormen.

ZomerExpo’s Salon des Refusés
Eusebiuskerk
Kerkplein 1, Arnhem

De Eusebiuskerk is openbaar toegankelijk op:
maandag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur
zondag 12.00-17.00 uur

Inrichting Salon des Refusés: Eva Vesseur

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top