Klimaat in 2022

Door de coronacrisis is de eerstkomende  ZomerExpo in Museum de Fundatie verplaatst van 2021 naar 2022. Vanaf oktober 2021 start op deze website de online-inschrijving voor deelname aan Klimaat ZomerExpo 2022 in Museum de Fundatie.

Klimaat is het thema van de achtste editie van ZomerExpo, een tentoonstelling samengesteld door open inschrijving en anonieme keuze. Uit de online selectie worden de werken gekozen die deel kunnen nemen aan een tweede selectieronde die in het voorjaar van 2022 plaatsvindt. De finale tentoonstelling met de gekozen werken is in de zomermaanden te zien in Museum de Fundatie, op de locaties in Zwolle en Heino/Wijhe.

Klimaatverandering 

Het klimaat verandert. Dat zien en voelen we. Warmterecords worden gebroken, planten en diersoorten dreigen uit te sterven en de zeespiegel stijgt. Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor mens, natuur en milieu. Hoe ervaar jij de klimaatverandering en heb je een plan om het tij te keren?

Stof tot nadenken voor creatieve geesten. We zijn heel nieuwsgierig en kijken uit naar een stroom aan ongekende ideeën, bijzondere alternatieven en pakkende beelden.

Want hoe de tentoonstelling over klimaat er straks in 2022 uit kan gaan zien, bepalen makers zoals jij.

 

Bovenstaande afbeelding is van de straatkunstenaar Isaac Cordal, Politici in discussie over klimaatverandering, uit de serie Follow the leader (2011)

Terug naar de top