Foto- en filmverslag van de feestelijke opening 24 mei in Zwolle en Heino/Wijhe

Op 24 mei hieven we het glas op de opening van Water ZomerExpo 2017. Voorafgaand aan de officiële ceremonie in theater Odeon (tegenover Museum de Fundatie) heeft kleinkunstenaar Marijke Boon de kunstwerken in en om Kasteel het Nijenhuis muzikaal ingewijd met toepasselijke liederen. Alle daar aanwezige kunstenaars ontvingen alvast de catalogus.

Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie, heette iedereen persoonlijk welkom in het theater. De vijf tentoonstellingen die tegelijkertijd in het museum openden − Jeroen Krabbé, Friso ten Holt, Bob Dylan, Michiel Borstlap én ZomerExpo − praatte hij vol verve aan elkaar. Ook presenteerde hij de prachtige poster-omslag met bijna alle deelnemers aan de voorrondes erop. Carlien Oudes (ArtWorlds) feliciteerde de deelnemende kunstenaars, blij met de ruimte die hun werken in De Fundatie hebben gekregen. Toen was de beurt aan de Amerikaanse journalist Tracy Metz (auteur van Zoet & Zout: Water en de Nederlanders) voor hét openingswoord van Water ZomerExpo 2017. Gekleed in een schitterende oceaanjurk vertelde Metz hoezeer water en Nederland met elkaar verbonden zijn, en belichtte een aantal tentoongestelde werken die haar aandacht trokken.
Verrassend slotstuk van het openingsprogramma was de uitreiking van de Erepenning van de stad Zwolle aan een niets vermoedende Ralph Keuning door de burgemeester van Zwolle, Henk Jan Meijer.

Het bleef nog lang druk en gezellig op de opening, met meer dan 800 mensen (het overgrote deel kwam natuurlijk voor de 229 trotse kunstenaars!)

 

Terug naar de top