ZomerExpo op Art in Redlight #10

Nog voordat de ploppende champagnekurken het nieuwe jaar inluidden, vond de kunstbeurs Art in Redlight plaats. Deze beurs, die met deze editie haar tienjarig jubileum mocht vieren, was omgeven door de prachtige entourage van de Beurs van Berlage in Amsterdam. Ook ZomerExpo was van de partij.

Art in Redlight is een multidisciplinaire en onafhankelijke kunstbeurs die zich voornamelijk richt op kunstenaars. Naast een aantal galeries en collectieven namen zo’n 150 hedendaagse kunstenaars deel: jong en oud, bekend en minder bekend en uit allerlei disciplines.

 

De eigenzinnigheid van de kunstenaars was duidelijk terug te zien in de manier waarop de stands waren ingericht. Iedere kunstenaar had beschikking over een eigen stand en had de vrijheid deze naar eigen voorkeuren in te richten. Dit zorgde ervoor dat de stands bijzonder divers waren, met werk in allerlei maten, kleuren en vormen. Sommige kunstenaars toonden slechts een enkel werk of een installatie, terwijl weer andere kunstenaars geen centimeter van hun stand onbenut lieten. Dit maakte de beurs tot een bonte verzameling minitentoonstellingen.

foto 5

Een diversiteit aan werken op AIR #10

Onder de deelnemende kunstenaars was ook een aantal oud-deelnemers van de ZomerExpo. Zo hadden Pauline van Buringen, Barbara Broekman, Marte Haverkamp, Edith Meijering en Malou Cohen allemaal een eigen stand waarin ze hun werk tentoonstelden.

Ook ZomerExpo had een eigen stand in de mooie Effectenbeurszaal. Deze stand was ingericht met werken van oud-exposanten Lorraine Haye (2014) en See Anchor Seven (2013). Bezoekers kwamen langs om naar het werk te kijken en om een praatje te maken over de komende ‘woeste’ editie van 2015. Erg leuk om bekende en nieuwe gezichten te zien!

foto 4 (1)

De ZomerExpo stand

Naast alle kunst had Art in Redlight een uitgebreid randprogramma. Zo waren er verschillende optredens en rondleidingen. Op de laatste dag kwamen leden van de Amsterdamse PIT, cultureel platform voor jongeren, langs om de boel over te nemen in de vorm van een guerrilla-expo en optredens met live muziek of dans. Art in Redlight was ook dit jaar een prettige afwisseling tijdens de feestdagen en een mooie afsluiting van een kunstzinnig 2014.

aw_logo

Stichting ArtWorlds

Amsterdam
info@klimaatexpo.nl

KlimaatExpo Nieuwsbrief

Terug naar de top